Izložba "Božić u sjaju slobode" u galeriji MORH-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pozivnica_17122012_v.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33, u utorak, 18. prosinca 2012. godine s početkom u 18 sati biti će otvorena izložba "Božić u sjaju slobode" akademske slikarice Ane Marije Botteri Peruzovć.


Na ovoj izložbi biti će izložene slike u tehnici akrilika na platnu božićne tematike, a posebno mjesto zauzimaju jaslice s likovima u prirodnoj veličini okružene mnoštvom anđela izrađene reljefno tehnikom papier machea. Umjetnica je poznata po originalnim ženskim likovima florealnih boginja, a ovdje se predstavlja i recentnim opusom mediteranskih pejzaža, planina, borova i cvijeća.

Ana Marija Botteri Peruzovć rođena je 1971. godine u Splitu. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovni umjetnosti u Zagrebu 1993. godine kod profesora Đure Sedera. Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Ovo je njezina četrdeseta samostalna izložba a djela joj se nalaze u mnogim zbirkama i muzejima.  Studio Varan, Centre de formation a la Relasiation documentaire-Paris snimio je dokumentarni film o Ana Mariji Botteri Peruzovć dok je slikala u Parizu 2011 godne.

Izložba je otvorena za posjetitelje od 18. prosinca 2012. do 6. siječnja 2013. a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije "Zvonimir" od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.




Najave