Ministar Kotromanović u posjetu Ministarstvu obrane BiH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ministar2_16052012_c.jpg

Ministar obrane Ante Kotromanović sa izaslanstvom, posjetio je danas, u srijedu 16. svibnja 2012. Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine, gdje se je sastao sa bosanskohercegovačkim ministrom, Muhamedom Ibrahimovićem.


Tom prigodom ministri Kotromanović i Ibrahimović potpisali su Sporazum o suradnji u području obrane, a čija je svrha uspostavljanje načela na kojima će se zasnivati nastavak suradnje dviju država na području obrane i na temelju kojega će biti izrađeni godišnji planovi bilateralne suradnje.

Također, na sastanku je razgovarano o dosadašnjim te posebno budućim aspektima suradnje na području obrane dviju drzava, a posebno o zajedničkoj suradnji u misiji ISAF u Afganistanu te programu Pametne obrane (Smart Defence).

Ministar Kotromanović tom je prigodom istaknuo važnost regionalne suradnje i najavio kako će RH i dalje podupirati BiH u njenom napredovanju prema članstvu u euroatlantskim integracijama.

Ministar Ibrahimović istaknuo kako RH ima bogato iskustvo u dostizanju visokih NATO standarda te je zahvalio na dosadašnjoj pomoći Republike Hrvatske.



Priopćenja