Svečano obilježavanje 23. obljetnice VRO "Bljesak"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/05/bljesak_2018_plakat_c.jpg

Svečano obilježavanje 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" održat će se u utorak, 1. svibnja 2018. godine u Okučanima.

Svečano obilježavanje 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" održat će se u utorak, 1. svibnja 2018. godine u Okučanima.

Program obilježavanja započet će u 7.30 sati budnicom ulicama Okučana u izvedbi Orkestra Oružanih snaga RH, a središnja svečanost otkrivanja spomen-obilježja „Kristalne kocke vedrine“ u spomen poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u VRO "Bljesak", polaganje vijenaca i odavanje počasti poginulim braniteljima, održat će se s početkom u 9.30 sati.

Sveta misa zadušnica u crkvi Svetog Vida, za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu služit će se u 11 sati, a predvodit će je požeški biskup mons. Antun Škvorčević.

Za posjetitelje će od 9 do 16 sati biti organiziran i Taktičko tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike te opreme postrojbi Oružanih snaga RH, prezentacija projekta "Kadet" i studijskih programa Hrvatskog vojnog učilišta  "Dr. Franjo Tuđman" te dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Također, izvest će se i prikaz ceremonijalnih radnji Počasno zaštitne bojne, Pukovnije vojne policije i Zapovjedništva specijalnih snaga, u Spomen parku hrvatskim vitezovima u Okučanima, s početkom u 9,00 sati.

Detaljan program obilježavanja možete pogledati OVDJE.

 

Najave