16. hodočašće Hrvatske vojske i policije u Mariju Bistricu

Tradicionalno 16. hodočašće hrvatske vojske i policije u Mariju Bistricu u organizaciji Vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj, održat će se 05. listopada 2008. godine. Program hodočašća započinje okupljanjem hodočasnika ispred hotela Salve Regina u Mariji Bistrici (bivši hotel Kaj) od 07,00 do 09,00 sati, odakle će u 10,00 sati krenuti svečani mimohod hodočasnika MORH-a i MUP-a.


Svim hodočasnicima bit će moguće pristupiti sakramentu sv. ispovijedi ispred hotela Salve Regina od 8,30 do 9,30, gdje će svi kapelani zajedno ispovijedati na označenim mjestima. U 11, 00 sati započet će svečana sv. Misa koju će koncelebrirati vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac s kapelanima iz Oružanih snaga i policije. Nakon završetka euharistijskog slavlja i zajedničkog objeda u Vojnom taboru unutar centralnog šatora, u 15, 00 sati započinje pobožnost Križnoga puta. Završetak hodočašća i odlazak iz svetišta planiran je oko 17,00 sati.

I ove godine očekuje se veliki odaziv hodočasnika iz MORH-a i MUP-a, gdje će se svi zajedno sjetiti svih poginulih branitelja koji su žrtvovali svoje živote i ugradili ih u temelje Domovine. Sjećanje na njihove živote neka svima bude poticaj za angažman u izgradnji i promicanju Domoljublja i Bogoljublja u našim obiteljima, radnim mjestima i Domovini. Podsjećamo sve hodočasnike na odluku oca biskupa mons. Juraja Jezerinca objavljenu u Obavijestima Vojnog ordinarijata od 30. lipnja 2008. godine, a u svezi primanja potpunog oprosta u godini Sv. Pavla, koju je proglasio papa Benedikt XVI. Potpuni oprost uključuje i sve hodočasnike nacionalnog vojno-redarstvenog hodočašća u Mariju Bistricu, u nedjelju 05. listopada o.g.

Najave