Reagiranje: Ministar Kotromanović ne favorizira ni jednu ponudu

Ministarstvo obrane trenutno nije u fazi pregovora ni s jednim od proizvođača borbenih zrakoplova, već se razmatraju pristigle ponude, među kojima je i ona od švedskog Gripena.


Odlučno odbijamo tvrdnju da Ministarstvo obrane ima svoje favorite u postupku nabave borbenih zrakoplova za Oružane snage Republike Hrvatske.

Napominjemo da konačnu odluku o nabavci borbenih zrakoplova donosi Vijeće za obranu, kojeg saziva predsjednik Republike.

Kao što je ministar obrane Ante Kotromanović nedavno istaknuo u intervjuu za Večernji list, sve ponude bit će prezentirane predsjedniku Republike i predsjedniku Vlade, a odluka će biti donesena temeljem kvalitete ponuda, uvjeta i trenutnih financijskih mogućnosti Republike Hrvatske.

"Ići ćemo na varijantu koja bude najbolja, najrealnija, najisplativija - i kojom možemo puno dobiti kroz offset program. Dakle, da profitira i naše gospodarstvo. Ništa još nismo, međutim, zaključili, sve je još otvoreno. Idemo na rješenje koje je najisplativije za RH", istaknuo je ministar Kotromanović u spomenutom intervjuu.



Priopćenja