Ministar Kotromanović posjetio Zapovjedništvo HKoV-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hkov_12022012_v.jpg

Ministar obrane Ante Kotromanović u pratnji načelnika glavnog stožera general pukovnika Drage Lovrića, posjetio je danas, u petak 13. siječnja 2012. Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske (HKoV) u Karlovcu.


Uz zamjenike načelnika Glavnog stožera general pukovnika Slavka Barića i kontraadmirala Zdenka Simičića, ministra Kotromanovića je dočekao zapovjednik HKoV-a general bojnik Dragutin Repinc. General Repinc je ministru Kotromanoviću predstavio zapovjednike postrojbi te prezentirao ustroj i razmještaj HKoV-a. Zapovjednik HkoV-a, general Repinc prezentirao je personalnu raščlambu po standardima profesionalnog razvoja za pripadnike HKoV-a, zatim stanje vezano uz opremanje, modernizaciju i infrastrukturu, aktivnosti na sudjelovanju pripadnika HKoV-a u međunarodnim vojnim operacijama, kao i prioritetima u radu HKoV-a u narednom razdoblju. Također se u prezentaciji posebno osvrnuo na sustav obuke, certificiranje postrojbi, aktivnostima na ispunjavanju ciljeva snaga te pripremama za sudjelovanjem pripadnika HKoV-a u borbenoj skupini Europske unije (EUBG).

Ministar Kotromanović se zahvalio na prezentiranom, posebno istaknuvši kako je dobio realno i korektno izviješće o aktivnostima HKoV-a, te je istaknuo važnost daljnjeg unaprijeđenja obuke ali i pripreme postrojbi za sve zadaće koje se od njih traže. Ministar Kotromanović je pritom rekao kako će Ministarstvo obrane u kratkom roku izraditi potrebne izmjene zakonske regulative sa područja obrane, ali i kako administrativni dio MORH-a treba biti brži, efikasniji te pratiti aktivnosti i potrebe Oružanih snaga. Pritom je najavio kako se radi na novom ustroju MORH-a i Glavnog stožera što će voditi ka smanjivanju administrativnog dijela cijelog sustava.

Osim obilaska Zapovjedništva HKoV-a, ministar Kotromanović obišao je i Dom OS 'Zrinski' te strelište 'Jamadol' u Karlovcu.

    Ministar Kotromanović posjetio Zapovjedništvo HKoV-a

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-kotromanovi-posjetio-zapovjednitvo-hkov-a/hkov_12022012_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-kotromanovi-posjetio-zapovjednitvo-hkov-a/hkov_12022012_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-kotromanovi-posjetio-zapovjednitvo-hkov-a/hkov_12022012_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-kotromanovi-posjetio-zapovjednitvo-hkov-a/hkov_12022012_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-kotromanovi-posjetio-zapovjednitvo-hkov-a/hkov_12022012_5.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-kotromanovi-posjetio-zapovjednitvo-hkov-a/hkov_12022012_7.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/ministar-kotromanovi-posjetio-zapovjednitvo-hkov-a/hkov_12022012_8.jpg


Priopćenja