Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić na NATO summitu u Washingtonu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/04/2024-04-04-nato-1024x683.jpg

Uz ministra Anušića na NATO summitu sudjelovat će i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid sudjelovat će na NATO summitu u Washingtonu u Sjedinjenim Američkim Državama, koji se održava od 9. do 11. srpnja 2024. godine.

Ministar Anušić sudjelovat će u utorak 9. srpnja na Defense Industry Forumu i na obilježavanju 75. obljetnice NATO saveza.

Također, ministar će u srijedu 10. srpnja sudjelovati na službenoj večeri za ministre obrane u organizaciji Lloyda J. Austina III, ministra obrane SAD-a.

Ovogodišnji NATO summit održava se u sklopu obilježavanja 75. godišnjice osnutka NATO-a, a na Summitu će sudjelovati predsjednici država i vlada te ministri obrane i vanjskih poslova država članica NATO-a i partnerskih država.

NATO summit obuhvatit će teme koje se odnose na sigurnosnu situaciji u Ukrajini, odvraćanje i kolektivnu obranu NATO saveza te njegove uloge u globalnoj sigurnosti.

Objava Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić na NATO summitu u Washingtonu pojavila se prvi puta na MORH.



Najave