Primopredaja dužnosti zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/zod_12112012_v.jpg

Svečana primopredaja dužnosti zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" između dosadašnjeg zapovjednika, brigadnog generala Ivana Jurića te novoimenovanog zapovjednika, brigadira Blaža Beretina održana je danas 12. studenoga 2012. godine u Domu HV-a u Osijeku.


Brigadni general Ivan Jurić razriješen je dužnosti zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" i imenovan na dužnost zapovjednika Zapovjednog operativnog središte Glavnog stožera Oružanih snaga RH, dok je brigadir Blaž Beretin razriješen dužnosti zapovjednika Pukovnije PZO i imenovan na dužnost zapovjednika ZOD “Fran Krsto Frankopan”, temeljem Odluke predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH, a na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general pukovnika Drage Lovrića i uz suglasnost ministra obrane  Ante Kotromanovića. Brigadni general Ivan Jurić dužnost zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” izvršavao je od 2007. godine, a  brigadir Blaž Beretin bio je zapovjednik Pukovnije PZO ZOD "F.K.F." također od 2007. godine.

Primopredaji dužnosti zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu, uz zapovjednika HKoV general bojnika Dragutina Repinca nazočili su i zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Siniša Jurković, zapovjednici postrojbi ZOD "F.K.F." i ostali uzvanici.

General bojnik Dratugin Repinc tom je prigodom čestitao obojici i zaželio im je uspješno obavljanje novih dužnosti, kao što su bili uspješni i na svim dosadašnjim. Pri tom je istaknuo i neke od značajnijih aktivnosti Zapovjedništva za obuku i doktrinu, od 2007. godine kada je brigadni general Jurić imenovan zapovjednikom, kao što je završetak procesa ustrojavanja Zapovjedništva, provedba međunarodnih vojnih vježbi ADRIATIC AURORA, GUARDEX, IMMEDIATE RESPONSE, SEESIM, JACKAL STONE, kao i vojnih vježbi na razini Oružanih snaga UDAR i HRVATSKI PONOS. Također, spomenuo je i provedbu temeljne vojne obuke kroz program dragovoljnog služenja vojnog roka, specijalističke vojne obuke u rodovskim postrojbama ZOD-a, te stvaranje doktrinarnih publikacija sukladno NATO standardima na kojima se temelji proces planiranja, provedbe i ocjenjivanja obuke kao najvažnije aktivnosti Oružanih snaga u miru. Zapovjedništvo za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” bilo je pokretačka snaga HKoV-a u razvoju i ocjenjivanju sposobnosti snaga za međunarodne vojne operacije te je bilo nositelj priprema snaga za operaciju ISAF u Afganistanu. General Repinc istaknuo je i značajan napredak koji je učinjen u implementaciji ciljeva snaga iz nadležnosti HKoV-a, a čiji su provoditelji postrojbe i središta ZOD-a razvijajući matrice sposobnosti deklariranih snaga kako bi njihovo djelovanje bilo kompatibilno i interoperabilno u NATO i EUBG operacijama.

    Primopredaja dužnosti zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zod-12112012/zod_12112012_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zod-12112012/zod_12112012_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zod-12112012/zod_12112012_3.jpg


Priopćenja