Čestitka ministra obrane “Tigrovima”: Naučili ste nas graditi modernu i moćnu Hrvatsku vojsku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/11/1_gbr_tigrovi.jpg

Više od tri desetljeća priča o "Tigrovima", jednako snažno, govori o hrabrosti, vrhunskoj organizaciji i spremnosti hrvatskih branitelja za stvaranje moderne hrvatske države, poručuje Banožić

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u nedjelju 5. studenoga 2023. godine čestitku povodom obilježavanja 33. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade “Tigrovi” i 16. obljetnice 1. mehanizirane bojne “Tigrovi”.

“Poštovani hrvatski branitelji,

Poštovani pripadnici legendarne 1. gardijske brigade “Tigrovi” i pripadnici 1. mb “Tigrovi”,

Više od tri desetljeća priča o “Tigrovima”, jednako snažno i jasno, govori o neizmjernoj hrabrosti, vrhunskoj organizaciji i spremnosti hrvatskih branitelja za stvaranje moderne hrvatske države.

Vaše geslo “Za Hrvatsku kao Tigar” i osjećaj koji ste u nama budili povezuje nas i danas, a posebno kada gledamo mlade pripadnike Hrvatske vojske koji časno i ponosno nastavljaju sjajnu tradiciju svojih prethodnika.

Okupljanje u kasnu jesen u Rakitju, označilo je početak povijesne priče o gardijskoj brigadi koja je na ratištima diljem Hrvatske nizala velike pobjede i neprijatelju pokazala jasnu namjeru “Tigrova” – slobodna i samostalna hrvatska država.

Početak jedne nove priče ova jesen donijela je i mladim pripadnicima 1. mb “Tigrovi” koji pod svojim novim beretkama nastavljaju tradiciju 11 tisuća pripadnika koji su tijekom Domovinskog rata gradili ime i značaj ove legendarne gardijske brigade.

Djelo Tigrova, njihov pobjednički hod, trajni je primjer kako se brane i ostvaruju hrvatski interesi. Upravo zato, hrvatski branitelji i Hrvatska vojska visoko su na listi prioriteta Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva obrane.

Nastavljamo graditi snažnu, modernu i moćnu oružanu silu zahvaljujući iskustvima i znanju hrvatskih branitelja za generacije koje dolaze. Zato mi je posebno drago što upravo za potrebe zadaća 1. mehanizirane bojne “Tigrovi”, činimo velik iskorak i napredak nabavom dodatnih BOV Patria.

Dragi Tigrovi, čestitam vam naš dan i ostanite uvijek Domovini vjerni!

Za Hrvatsku kao Tigar!”

Objava Čestitka ministra obrane “Tigrovima”: Naučili ste nas graditi modernu i moćnu Hrvatsku vojsku pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja