Ministar Banožić na sjednici Vlade: RH i BiH imaju široki spektar suradnje u području obrane

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/10/2023-10-25-vlada-1024x683.jpg
Ministar Banožić na sjednici Vlade: RH i BiH imaju široki spektar suradnje u području obrane | Foto: MORH/ J. Kopi

Vlada donijela Zaključak kojim je upoznata s Tehničkim sporazumom između ministarstava obrane Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u području izobrazbe

Vlada Republike Hrvatske je na 259. sjednici održanoj u srijedu 25. listopada 2023. godine donijela Zaključak kojim je upoznata s Tehničkim sporazumom između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine u području izobrazbe, koji su 28. rujna 2023. potpisali ministri obrane dviju država u Sarajevu.

Ministar obrane Mario Banožić ovom prilikom je naglasio: “Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina, kao susjedne i prijateljske države, imaju široki spektar suradnje u području obrane, od kojih se posebno ističu vojno školovanje, obuka i vježbe oružanih snaga.”

Također, ministar Banožić je pojasnio kako se ovaj Tehnički sporazum odnosi na pohađanje dočasničkih i časničkih izobrazbi u Oružanim snagama Republike Hrvatske za djelatnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Provedba izobrazbe dogovara se svake godine između sudionika. Polaznici izobrazbe obvezni su poštivati propise države primatelja, pravila pohađanja izobrazbe i zapovijedi osoblja te vojnu stegu.

Ministar Banožić na sjednici Vlade: RH i BiH imaju široki spektar suradnje u području obrane | Foto: MORH/ J. Kopi

Objava Ministar Banožić na sjednici Vlade: RH i BiH imaju široki spektar suradnje u području obrane pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja