Čestitka ministra Banožića iz SAD-a polaznicima obuke “Marko Babić”: Vaša spremnost i odlučnost dokaz je moći i snage HV-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/10/wil_6315-1024x681.jpg
Čestitka ministra Banožića iz SAD-a polaznicima obuke Marko Babić: Vaša spremnost i odlučnost dokaz je moći i snage HV-a | Foto: MORH/ T. Brandt

Ministar Banožić uputio je iz Sjedinjenih Američkih Država čestitku polaznicima 9. naraštaja obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa "Marko Babić", koji su uspješno završili šestotjednu obuku

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u srijedu 18. listopada 2023. godine iz Sjedinjenih Američkih Država čestitku polaznicima 9. naraštaja obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, koji su uspješno završili šestotjednu obuku Središta za razvoj vođa “Marko Babić”.

“Poštovani polaznici,

iz Sjedinjenih Američkih Država, gdje boravim u službenom posjetu, upućujem vam iskrene čestitke u povodu uspješnog završetka ove izazovne i zahtjevne obuke.

Od srca čestitam vama, polaznicima obuke Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, koji ste uspješno završili veoma zahtjevnu obuku i finalnu, 88 kilometara dugu hodnju od Udbine do Knina.

Drago mi je što je ova obuka poprimila međunarodni karakter i što su uz hrvatske vojnike spremnost pokazala i dva pripadnika Slovenske vojske.

Vi ste novi vođe Hrvatske vojske i jedni od onih zbog kojih naši saveznici i partneri našu Hrvatsku vojsku nazivaju modernom i moćnom vojnom silom.

Vaša spremnost i odlučnost dokaz je moći i snage Hrvatske vojske.

Ponosan sam što sam upravo ovdje, od naših ključnih strateških partnera, SAD-a, čuo brojne pohvale za naše hrvatske vojnike čija je iznimna kvaliteta, vrhunska spremnost i uvježbanost prepoznata i izvan granica Republike Hrvatske.

Nastavite i dalje služiti na ponos Domovine.

Hvala vam.”

Naime, povodom uspješnog završetka obuke i nakon završne hodnje od Udbine do Knina polaznicima 9. naraštaja Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, Zapovjedništva za obuku “Fran Krsto Frankopan” u srijedu 18. listopada 2023. na kninskoj tvrđavi uručene su značke i diplome. Obuku su uspješno završila 42 polaznika 9. naraštaja, od toga jedna polaznica i po prvi put i dva pripadnika stranih Oružanih snaga, Slovenske vojske. Od početka održavanja obuke pa do danas, obuku Središta za razvoj vođa uspješno su završila 484 polaznika, a od toga 25 žena.

Objava Čestitka ministra Banožića iz SAD-a polaznicima obuke “Marko Babić”: Vaša spremnost i odlučnost dokaz je moći i snage HV-a pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja