Banožić o 32. obljetnici Bitke za Vukovar: Vukovarski branitelji motiv su nam za daljnji rad i djelovanje

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/09/2023-09-16-cestitka-1024x683.jpg

U najtežim ratnim danima, hrabro su odlučili svoj život staviti kao zalog za slobodu u kojoj danas živimo. To ne zaboravljamo, poručuje ministar

Ministar obrane Mario Banožić u subotu 16. rujna 2023. godine poručio je kako 32. obljetnica Bitke za Vukovar podsjeća na zajedništvo, hrabrost i odlučnost hrvatskog naroda u stvaranju samostalne i moderne hrvatske države.

“Poštovane Vukovarke i Vukovarci,
Poštovani hrvatski branitelji,
Poštovane hrvatske građanke i građani,

Obilježavajući 32. obljetnicu Bitke za Vukovar sa zahvalnošću prisjećamo se svih herojskih djela naših branitelja u obrani Grada heroja.

Oni su svojim djelovanjem, svojim životom i nesebičnom žrtvom pokazali kako se bori i kako se prije svega voli Vukovar, kako se brani Domovina.

Svaki vukovarski branitelj motiv nam je i pokazatelj u kojem smjeru moramo nastaviti razvijati Domovinu i zato nitko od nas nema pravo odustati od izgrađivanja bolje i jače, uspješne Hrvatske.

Oni su svoj slobodan Grad i Domovinu sanjali i u najtežim ratnim danima, hrabro su odlučili svoj život staviti kao zalog za slobodu u kojoj danas živimo. To ne zaboravljamo, to nas vodi na našim dužnostima, u našim svakodnevnim naporima.

Hvala im za ponos koji su nam usadili, za vjeru u vlastite snage i mogućnosti!

Hvala im za slobodu!”, stoji u poruci ministra Banožića.

Objava Banožić o 32. obljetnici Bitke za Vukovar: Vukovarski branitelji motiv su nam za daljnji rad i djelovanje pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja