Ministar Banožić u obilasku radova postavljanja lansirnog mosta “Bailey M-1” u Sloveniji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/09/dsc_7746-1024x683.jpg
Ministar Banožić u obilasku radova postavljanja lansirnog mosta "Bailey M-1" u Sloveniji | Foto: Arhiva ZzP/ J. Cebić

Ministar obrane Mario Banožić obići će u utorak 5. rujna 2023. od 13:00 sati pripadnike Hrvatske vojske koji su angažirani na postavljanju lansirnog mosta

Ministar obrane Mario Banožić obići će u utorak 5. rujna 2023. od 13:00 sati pripadnike Hrvatske vojske koji su angažirani na postavljanju lansirnog mosta “Bailey M-1”, na rijeci Dreti u mjestu Lačja Vas, općina Nazarje u Republici Sloveniji.

Lansirni most “Bailey M-1” prvi put se postavlja izvan granica Republike Hrvatske i to na mjestu urušenog mosta tijekom velikog nevremena i poplava koje je zahvatilo Sloveniju. Ovo je treći angažman Hrvatske vojske u Sloveniji od kada je nevrijeme i poplave pogodilo tu zemlju.

Podsjetimo, pripadnici Hrvatske vojske angažirani su u pružanju humanitarne pomoći Sloveniji temeljem naredbe ministra obrane, i u skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o prelasku granice Oružanih snaga Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći u Republici Sloveniji u uklanjanju posljedica olujnog nevremena te Odlukom o pružanju žurne pomoći poplavom pogođenim područjima u Republici Sloveniji.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za obilazak radova da dođu u mjesto Lačja Vas u utorak 5. rujna 2023. do 12:30 sati te da svoj dolazak obavezno najave na infor@morh.hr.

Objava Ministar Banožić u obilasku radova postavljanja lansirnog mosta “Bailey M-1” u Sloveniji pojavila se prvi puta na MORH.



Najave