Ministar Banožić novim vođama HV-a: Zajedno gradimo modernu i moćnu Hrvatsku vojsku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-12-hodnja-m-babic-knin-1024x683.jpg
Ministar Banožić novim vođama HV-a: Zajedno gradimo modernu i moćnu Hrvatsku vojsku | Foto: MORH/ T. Brandt

Vi ste oni koji stvaraju prevagu, snaga koja svladava sve izazove koje nam donosi budućnost, poručio je ministar obrane Mario Banožić

Ministar obrane Mario Banožić u srijedu 12. srpnja 2023. godine uputio je čestitku polaznicima 8. naraštaja Središta za razvoj vođa Marko Babić.

“Poštovani polaznici 8. naraštaja Središta za razvoj vođa Marko Babić,
Od srca vam čestitam završetak ove zahtjevne i složene obuke kojom ste postali novi vođe Hrvatske vojske!

Dolaskom na kninsku tvrđavu svojim primjerom, svojom voljom, htijenjem i fokusiranošću na zadaću, pokazali ste zašto je upravo čovjek najveća vrijednost našeg obrambenog sustava.
Vi ste oni koji stvaraju prevagu, snaga koja svladava sve izazove koje nam donosi budućnost.

Obuka koju ste svladali u Središtu za razvoj vođa koje nosi ime vukovarskog junaka Marka Babića, bila je nadogradnja vaših znanja, sposobnosti i vještina.

Vođeni uzorima hrvatskih branitelja, motivirani njihovom hrabrošću i izvršnošću, pozivam vas da zajedno gradimo modernu i moćnu Hrvatsku vojsku.

Vjerujem kako ćete dragocjeno iskustvo obuke koju ste prošli znati prenijeti drugima, gradeći neumorno našu Hrvatsku vojsku, doprinoseći iz dana u dan njezinoj snazi i vjerodostojnosti.
Ostanite uvijek Domovini vjerni!”.

Središte za razvoj vođa “Marko Babić” u Udbini ustrojeno je 2019. godine. Namjena Središta je ciljanom obukom razvijati visoko motivirane, obučene i kompetentne vođe na temeljnim razinama zapovijedanja, uz primjenu suvremenih standarda obuke i uvažavajući nove izazove i potrebe koje nameće suvremeno sigurnosno okruženje. No, u Središtu se njeguje i tradicija Šepurina i iskustva iz Domovinskog rata, kao neiscrpnih izvora inspiracije i uzora.

Obuka 8. naraštaja vođa započela je 5. lipnja 2023. godine.

Pored obuke koja se odvija u vojarni “Josip Jović” na Udbini, polaznici su po prvi put imali obuku iz Bliske urbane borbe (CQB) u tunelima u Privali na otoku Korčuli, a obuka na vodi provodila se u vojarni “116. brigade HV” u Pločama.

Vrhunac obuke jest završna 34-satna pješačka hodnja od vojarne “Josip Jović” u Udbini do tvrđave u Kninu u dužini od 88 kilometara.

Objava Ministar Banožić novim vođama HV-a: Zajedno gradimo modernu i moćnu Hrvatsku vojsku pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja