Pripadnici HV-a i vrhunska sportašica – ugovorna pričuvnica HV-a Matea Parlov Koštro na utrci Nexe Croatia Backyard Ultra

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/11/oznaka-osrh-1200x711-1024x607.jpg

Vrhunska sportašica - ugovorna pričuvnica Matea Parlov Koštro simbolično će istrčati jedan krug oko jezera Lapovac i na taj način podržati sve sudionike

Djelatnici Ministarstva obrane i pripadnici Hrvatske vojske te vrhunska sportašica – ugovorna pričuvnica Hrvatske vojske Matea Parlov Koštro sudjelovat će na utrci “Nexe Croatia Backyard Ultra”, koja će se održati u petak 30. lipnja 2023. na jezeru Lapovac u Našicama, s početkom u 18 sati.

Za utrku se dosad prijavilo 107 natjecatelja iz 10 zemalja, a prijave su otvorene do početka utrke. Ministarstvo obrane i Hrvatsku vojsku predstavljat će 20 pripadnika koji će ove godine po prvi puta nastupiti kao pripadnici Hrvatske vojske. Naime, na dosadašnje dvije utrke pripadnici Hrvatske vojske sudjelovali su isključivo kao predstavnici svojih sportskih klubova.

Vrhunska sportašica – ugovorna pričuvnica i atletičarka Matea Parlov Koštro simbolično će istrčati jedan krug oko jezera Lapovac i na taj način podržati sve sudionike s ciljem ostvarenja što boljih rezultata sudionika utrke.

Nexe Croatia Backyard Ultra je format ultramaratonske utrke gdje natjecatelji moraju uzastopno pretrčati udaljenost od 6706 metara (4,167 milje) za manje od jednog sata. Kad se završi svaki krug preostalo vrijeme unutar sata obično se koristi za oporavak za utrku koja slijedi idući sat. Utrka je eliminacijskog tipa sve dok posljednji natjecatelj ne ostane na stazi.

Objava Pripadnici HV-a i vrhunska sportašica – ugovorna pričuvnica HV-a Matea Parlov Koštro na utrci Nexe Croatia Backyard Ultra pojavila se prvi puta na MORH.



Najave