Ministar Banožić i general Cavoli o Ukrajini: Planiraju se daljnje donacije materijalne pomoći

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/05/2023-05-25-meeting-1024x701.jpg
Ministar Banožić i general Cavoli o Ukrajini: Planiraju se daljnje donacije materijalne pomoći | Foto: MORH/ T. Brandt

Ministar obrane Ukrajine Oleksij Reznikov apelirao je na pružanje dodatne žurne pomoći i podrške Ukrajini

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je putem videokonferencije na 12. sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu u četvrtak 25. svibnja 2023. godine koji je održan u Ramsteinu.

Uz ministra Banožića, sastanku je prisustvovao i zapovjednik Savezničkog zapovjedništva za operacije i američkih snaga za Europu (SACEUR i EUCOM) general zbora Christopher G. Cavoli.

Sastanak je otvorio predsjedavajući, ministar obrane SAD-a Lloyd Austin II, naglasivši važnost redovitog sastajanja i informiranja o novim potrebama ukrajinskih branitelja na terenu.

Ministar obrane Ukrajine Oleksij Reznikov obavijestio je sudionike o aktualnoj situaciji na bojištu te apelirao na pružanje dodatne žurne pomoći i podrške Ukrajini.

Ministri zemalja sudionica te predstavnici Europske unije i NATO-a razmijenili su posljednje informacije o donacijama Ukrajini te iznijeli planirane buduće donacije materijalne pomoći.

Ministar obrane Mario Banožić sudionike sastanka upoznao je s posljednjim donacijama Republike Hrvatske Ukrajini.

Uz ministra Banožića i generala Cavolija, sastanku je nazočio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH adimiral Robert Hranj te ravnateljica Uprave za obrambenu politiku Dunja Bujan Šujster.

Objava Ministar Banožić i general Cavoli o Ukrajini: Planiraju se daljnje donacije materijalne pomoći pojavila se prvi puta na MORH.Priopćenja