Prezentacija međunarodnih vježbi “Immediate Response 23”, “Astral Knight 23” i “Laufer 23”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/05/2023-05-22-grbovi-ir23-ak23-laufer23-1024x576.jpg

Prezentaciji će nazočiti ministar Banožić, zapovjednik Savezničkog zapovjedništva za operacije i američkih snaga za Europu general Cavoli i načelnik GS OSRH admiral Hranj

Prezentacija međunarodnih vježbi “Immediate Response 23”, “Astral Knight 23” i “Laufer 23” te prikaz opreme i sredstava korištenih u vježbama, održat će se u petak, 26. svibnja 2023. godine u vojarni “Josip Jović” u Udbini.

Prezentaciji će uz ministra obrane Marija Banožića nazočiti zapovjednik Savezničkog zapovjedništva za operacije i američkih snaga za Europu (SACEUR i EUCOM) general zbora Christopher G. Cavoli i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj.

Vježbe “Immediate Response 23”, “Astral Knight 23” i “Laufer 23”, provode se u okviru skupa vježbi pod nazivom “DEFENDER 23” u organizaciji Zapovjedništva američkih kopnenih snaga za Europu i Afriku (USAREUR-AF) i Zapovjedništva američkih zračnih snaga za Europu i Afriku (USAFE-AFAFRICA), u cilju razvoja interoperabilnosti i spremnosti saveznika i partnera. Uz pripadnike Hrvatske vojske, na teritoriju Republike Hrvatske u ove tri vježbe sudjeluju i pripadnici OS Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovenije te SAD-a.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u petak 26. svibnja 2023. u vojarnu “Josip Jović” u Udbini najkasnije do 11.00 sati i da svoj dolazak najave na mail infor@morh.hr najkasnije do četvrtka, 25. svibnja do 19:00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj novinarske ili osobne iskaznice i broj mobitela.

Objava Prezentacija međunarodnih vježbi “Immediate Response 23”, “Astral Knight 23” i “Laufer 23” pojavila se prvi puta na MORH.



Najave