Ministar obrane o 4. gbr “Pauci”: Opremljeni suvremenim naoružanjem budite istinski ponos HV-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/04/oznaka-4-gbr-1024x683.jpg

Na putu stvaranja hrvatske države 196 pripadnika 4. gbr dalo je život za svoj narod, obitelj i prijatelje - njima dugujemo najviše, poručuje Banožić

Ministar obrane Mario Banožić u petak 28. travnja 2023. godine uputio je čestitku svim pripadnicima 4. gardijske brigade i 3. mehanizirane bojne “Pauci” povodom 32. obljetnice osnivanja tih postrojbi.

“Poštovani pripadnici Četvrte gardijske brigade,

Dragi Pauci,

Osobita mi je čast što vam mogu čestitati obljetnicu ustrojavanja postrojbe koja je od vremena Domovinskog rata pa sve do danas, predstavljala primjer izvrsne uvježbanosti, koordinacije i prilagodbe svim izazovima i zadaćama koji se pred nju postave.

Današnji dan prigoda je za zahvaliti vam za Hrvatsku koju imamo: učili ste nas svojim primjerom kako se voli, brani i oslobađa domovina.

Za vrijeme Domovinskog rata svojim primjerom pokazali ste nam što može hrvatska odlučnost i zajedništvo. Zbog toga je naša obaveza danas, omogućiti vam da nastavite putem svojih prethodnika.

Na tom putu stvaranja hrvatske države, 196 pripadnika ove legendarne brigade dalo je život za svoj narod, obitelj i prijatelje i upravo njima, dugujemo najviše.

Ponosni na činjenicu kako imamo snažnu tradiciju obrambene vojske, u nadolazećem razdoblju provest ćemo povijesne projekte modernizacije Hrvatske vojske.

Jedan od tih projekata je i nabava 30 dodatnih BOV Patria koje osim što će povećati naše nacionalne sposobnosti, bit će u potpori dostizanja NATO Ciljeva sposobnosti.

Vjerujem kako ćete opremljeni suvremenim naoružanjem s iznimnim vojnim vještinama koje posjedujete i pokazujete u Domovini, ali i u međunarodnim misijama i operacijama, i dalje biti na čast i ponos Hrvatske vojske.

S ponosom nosite geslo: “In hoc signo vinces”.

Dragi Pauci, čestitam vam vaš Dan”.

Objava Ministar obrane o 4. gbr “Pauci”: Opremljeni suvremenim naoružanjem budite istinski ponos HV-a pojavila se prvi puta na MORH.Priopćenja