Ministar obrane Banožić posjetio sudionike Međunarodne vojne vježbe “MADRIGAL 23”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/03/2023-03-06-madrigal-1024x683.jpg
Ministar obrane Banožić posjetio sudionike Međunarodne vojne vježbe 'MADRIGAL 23'| Foto: MORH/ J. Kopi

Individualna obučenost svakog sudionika je na visokoj razini i vjerujem da ćemo i ubuduće uspješno provoditi ovakve vježbe, poručuje Banožić

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj posjetili su u ponedjeljak 06. ožujka 2023. godine sudionike Međunarodne vojne vježbe “MADRIGAL 23” u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji.

“Danas sam imao priliku vidjeti odličnu suradnju i zajednički rad pripadnika Gardijske mehanizirane brigade i Zapovjedništva NATO Multinacionalne Divizije Centar iz Mađarske. Ovo je primjer suradnje, sinergije i partnerstva. Individualna obučenost svakog sudionika je na visokoj razini i vjerujem da ćemo i ubuduće uspješno provoditi ovakve vježbe”, rekao je ministar Banožić.

“Madrigal 23” je simulacijska, kompjuterski potpomognuta vježba. Primarna obučna skupina je Zapovjedništvo Gardijske mehanizirane brigade, a nadređeno zapovjedništvo u vježbi je Zapovjedništvo NATO Multinacionalne Divizije Centar (MND-C) iz Mađarske.

Ukupno će u vježbi sudjelovati oko 100 pripadnika Oružanih snaga RH i NATO Multinacionalne Divizije Centar, s ciljem uvježbavanja zapovjedništva brigade u procesu vođenja operacija.

Osim u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji, vježba “Madrigal 23” provodit će se i u Simulacijskom središtu ZOD-a Hrvatske kopnene vojske u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu u razdoblju od 06. do 10. ožujka 2023. godine.

Objava Ministar obrane Banožić posjetio sudionike Međunarodne vojne vježbe “MADRIGAL 23” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja