Ministar obrane s otpravnikom poslova Veleposlanstva SAD-a RH Markom Flemingom

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/02/2023-02-03-banozic-flaming-a2-1024x707.jpg
Ministar obrane s otpravnikom poslova u Veleposlanstva SAD-a u RH Markom Flemingom| Foto: MORH/ F. Klen

Na redovnom sastanku s američkom stranom, potvrđena je izvrsna suradnja dviju zemalja koja se odvija u gotovo svim područjima

Ministar obrane Mario Banožić sastao se u petak 3. veljače 2023. u Ministarstvu obrane s otpravnikom poslova Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Markom Flemingom.

Na redovnom sastanku s američkom stranom, potvrđena je izvrsna suradnja dviju zemalja koja se odvija u gotovo svim područjima, a razgovaralo se o zajedničkim projektima opremanja, od kojih su trenutno najvažniji projekti uvođenja u operativnu upotrebu helikoptera UH-60M “Black Hawk” i borbenih vozila pješaštva “Bradley”.

Također, na sastanku se razgovaralo o predstojećim sastancima, koji će se održati u tjednu od 13. do 17. veljače, odnosno o NATO ministarskom sastanku, Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji te novom sastanku Obrambene kontaktne skupine za Ukrajinu.

Ministar obrane s otpravnikom poslova u Veleposlanstva SAD-a u RH Markom Flemingom| Foto: MORH/ F. Klen

Objava Ministar obrane s otpravnikom poslova Veleposlanstva SAD-a RH Markom Flemingom pojavila se prvi puta na MORH.Priopćenja