Čestitka ministra Banožića kadetima Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/01/2023-01-16-promocija-polaznika-hvu-2-1024x684.jpg
Čestitka ministra Banožića kadetima Hrvatskog vojnog učilišta 'Dr. Franjo Tuđman'| Foto: MORH/ M. Čobanović

Krećete novim životnim putem koji će pred vas kao mlade ljude stavljati brojne izazove. Upravo zato, od vas očekujem da uvijek budete uporni, profesionalni i dosljedni, poručuje ministar

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u ponedjeljak 16. siječnja 2023. godine čestitku kadetima 14. i 15. naraštaja diplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja i 15. i 16. naraštaja preddiplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

“Drage kadetkinje i kadeti,

Od danas krećete novim životnim putem koji će pred vas kao mlade ljude stavljati brojne izazove. Upravo zato, od vas očekujem da uvijek birate put upornosti, profesionalizma i dosljednosti.

Vojnički je poziv častan poziv služenja Domovini i hrvatskom narodu u svakoj prilici i vjerujem kako će svatko od vas biti na ponos cijeloj Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane.
Ispred vas je budućnost i vi ste budućnost Hrvatske vojske, ali nikada nemojte zaboraviti temelje koje su postavili hrvatski branitelji; uspomenu na njih nosite časno i ponosno, učite od njih!

Na kraju, zahvaljujem vašim obiteljima i prijateljima koji su vas podržavali na ovom vašem putu i koji su vam ugradili moralne vrijednosti i ljubav prema Domovini”.

Ukupno je promovirano 118 kadeta (od koji je 40 kadetkinja) 14. i 15. naraštaja diplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja i 15. i 16. naraštaja preddiplomskih studija Vojnog inženjerstva i Vojnog vođenja i upravljanja. Od ukupnog broja 10 je stranih stranih polaznika, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova.

Objava Čestitka ministra Banožića kadetima Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja