Ministar Banožić na sastanku ministara obrane Srednjoeuropske obrambene suradnje (CEDC)

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/05/morh-1024x607.jpg

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovat će na sastanku ministara obrane Srednjoeuropske obrambene suradnje 1. i 2. prosinca 2022. u Kremsu u Republici Austriji

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovat će na sastanku ministara obrane Srednjoeuropske obrambene suradnje (Central European Defence Cooperation – CEDC), koji će se održati pod austrijskim predsjedanjem 1. i 2. prosinca 2022. u Kremsu, Republika Austrija.

Srednjoeuropska obrambena suradnja (CEDC) je regionalna sigurnosno-obrambena inicijativa, nastala 2010. godine udruživanjem država srednje Europe (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Slovačka i Češka), dok Poljska u radu inicijative sudjeluje u statusu promatrača.

Na ministarskom CEDC sastanku u Austriji sudjelovat će i ministri obrane i predstavnici ministarstava obrane država zapadnog Balkana (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Srbije).

Ministri će na sastanku razmijeniti mišljenja o trenutačnim sigurnosnim i obrambenim izazovima te implikacijama rata u Ukrajini na europsku i globalnu sigurnost, strateškim područjima suradnje u okviru CEDC inicijative, te europskoj perspektivi država zapadnog Balkana.

Objava Ministar Banožić na sastanku ministara obrane Srednjoeuropske obrambene suradnje (CEDC) pojavila se prvi puta na MORH.



Najave