Ministar Banožić na sastanku ministara obrane inicijative ADRION u Veneciji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/05/morh-1024x607.jpg

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovat će u utorak, 4. listopada 2022. u Veneciji na sastanku ministara obrane inicijative ADRION

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovat će u utorak 4. listopada 2022. u Veneciji na sastanku ministara obrane inicijative ADRION, koji se održava na marginama XIII. izdanja “Trans-Regional Seapower Symposium-a”.

Inicijativa ADRION pokrenuta je u okviru Jadransko-jonske inicijative u kojoj sudjeluju Albanija, Crna Gora, Grčka, Italija, Hrvatska i Slovenija s ciljem promicanja suradnje između ratnih mornarica, postizanja poboljšane razine pomorske sigurnosti te razvoja interoperabilnosti i sposobnosti u područjima pružanja humanitarne pomoći, pomoći u katastrofama, potrazi i spašavanju te izgradnji kapaciteta.

“Trans-Regional Seapower Symposium” je tradicionalni sastanak mediteranske pomorske zajednice koji okuplja institucionalne, političke, ekonomske i akademske sudionike na konstruktivnu razmjenu mišljenja i ideja s ciljem sveobuhvatnog pristupa u pronalaženju odgovora na pitanja vezana uz pomorstvo.

Na ovogodišnjem simpoziju sudjelovat će zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli.

Objava Ministar Banožić na sastanku ministara obrane inicijative ADRION u Veneciji pojavila se prvi puta na MORH.



Najave