U Mariji Bistrici održat će se 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/09/vojno-hodocasce-marija-bistrica-1024x683.jpg
Hrvatska vojska na tradicionalnom hodočašću u Mariji Bistrici | Foto: Arhiva MORH / J. Kopi

U nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici održat će se 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja i proslava 25. godišnjice utemeljenja Vojnog ordinarijata u RH

U nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju, 2. listopada 2022. godine održat će se 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja i proslava 25. godišnjice utemeljenja Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Hodočašće će početi pobožnošću Križnog puta u 8,30 sati.

Svečano misno slavlje s početkom u 10 sati predvodit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup msgr. Giorgio Lingua.

Hodočašću će nazočiti izaslanik ministra obrane državni tajnik Branko Hrg, državni tajnik Zdravko Jakop, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general – pukovnik Siniša Jurković, glavni savjetnik general-bojnik Željko Živanović i ostali djelatnici Ministarstva obrane i pripadnici Oružanih snaga RH.

Zapovjednik 30. hodočašća Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja je načelik stožera-zamjenika zapovjednika ZzP brigadni general Ivan Raos.

Objava U Mariji Bistrici održat će se 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja pojavila se prvi puta na MORH.Najave