U Gospiću obilježena 20. godišnjica 9. gbr "VUKOVI"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/lovric_09112012_1_v.jpg

U vojarni "Eugen Kvaternik" u Gospiću obilježena je danas, 9. studenoga 2012. godine dvadeseta godišnjica formiranja 9. gardijske brigade "Vukovi", kojoj je nazočio načelnik Glavnog stožera OS RH i izaslanik Predsjednika RH general pukovnik Drago Lovrić.


U svom obraćanju general Lovrić čestitao je svim pripadnicima brigade 20. godišnjicu osnutka, istaknuvši kako je 9. gardijska brigada imala jednu od ključnih uloga u ratnim zbivanjima i časno je izvršavala sve borbene zadaće. Također, dodao je kako je tijekom Domovinskog rata, 49 pripadnika 9. gardijske brigade ugradilo svoje živote u temelje slobodne i neovisne Republike Hrvatske, dok je 211 pripadnika brigade ranjeno. Njihova žrtva zauvijek će nas podsjećati na hrabrost, požrtvovnost i odanost hrvatskih vojnika i na njihovu nesebičnu ljubav prema Domovini, naglasio je general Lovrić.

Tom prigodom Načelnik Glavnog stožera OS RH uručio je 9. gbr "Vukovi" Povelju Republike Hrvatske koju je brigadi u povodu 20. obljetnice dodijelio predsjednik RH Ivo Josipović.



Priopćenja