U galeriji MORH-a izložba povodom Indijskog festivala svjetla

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/izlozba_09112012_v.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33, u ponedjeljak, 12.  studenoga  2012. godine u 18 sati biti će otvorena izložba "Dodirujem nebo" autorica Jelene Dabić i Irene Gayatri Horvat a održava se u sklopu "Indijskog festivala svjetla".


Izložbom se obilježava peta obljetnica odlaska prve hrvatske ženske alpinističke ekspedicije na planinu Himalayu, Cho-Oyu 2007. godine.

Jelena Dabić diplomirala je ne Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2006. godine. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Zadruge likovnih umjetnika hrvatske. Održala je više samostalnih i sudjelovala na mnogim skupnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu, te na više simpozija i radionica.

Irena Gayatri Horvat diplomirala je 2008. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Uz redovan program studija pedagoškog smjera te slikarstva u klasi profesora Šuteja, fakultativno je studirala i primijenjenu grafiku u klasi profesora Tišljara. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu, te sudjelovala na više međunarodnih likovnih kolonija.

Kao članice prve hrvatske ženske alpinističke ekspedicije 2007. godine, na ovoj izložbi dvije umjetnice predstavljaju svoj susret s planinom Cho Oyu.

U okviru "Indijskog festivala svjetla" koji se održava u galeriji MORH-a "Zvonimir" uz izložbu održavaju se i druge aktivnosti prema sljedećem programu:

 


Ponedjeljak, 12.11. 2012. u 18 sati:

Otvaranje izložbe "Dodirujem nebo" Jelene Dabić i Irene Gayatri Horvat
Indijski ples "Dipa" - skupina Apsaradha



Utorak, 13.11. 2012. u 19 sati.

Dipavali/Diwali
Što je i kako se slavi Dipavali - indijski festival svjetla?
Predavanje, poezija, dokumentani film



Srijeda, 14.11. 2012. u 19 sati:


Predavanje Jane Mijailović o ekspidiciji na Cho-Oyu 2007.  godine te Manaslu 2013. godine



Galerija "Zvonimir" otvorena je od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.



Najave