Druga konferencija načelnika GS OS država srednje Europe

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/lovric_krakow_08112012_v.jpg

Načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić sudjeluje na 2. konferenciji načelnika glavnih stožera oružanih snaga država srednje Europe koja se 7. i 8. studenoga 2012. godine održava u Krakowu, Republika Poljska.


Suorganizatori konferencije su zapovjednik američkog Zapovjedništva za Europu (EUCOM) ujedno i zapovjednik Savezničkog zapovjedništva za operacije (SHAPE) admiral James Stavridis i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Poljske general Mieczysław Cieniuch. Na konferenciji, uz predstavnike EUCOM-a, Poljske i Hrvatske, sudjeluju i izaslanstva Češke Republike, Mađarske, Slovačke i Slovenije.

Tijekom konferencije razmatrana su pitanja vezana za regiju, uključujući i regionalne napore za jačanje stabilnosti i kolektivne sigurnosti, te sudjelovanje u operacijama s težištem na izgradnji kapaciteta i održavanje zajedničkih sposobnosti.

Na marginama konferencije, načelnik Glavnog stožera OS RH susreo se s admiralom Jamesom Stavridisom. Tijekom razgovora general Lovrić je zahvalio na značajnoj potpori koju Sjedinjene Američke Države pružaju Republici Hrvatskoj. Istaknuo je kako će Oružane snage RH nastaviti sa sudjelovanjem u operacijama u Afganistanu i na Kosovu u skladu s važećim odlukama Hrvatskog sabora. Naglasio je uspješnu i kvalitetnu regionalnu suradnju i zajedničko djelovanje u operaciji ISAF.

Admiral Stavridis je zahvalio na značajnom doprinosu Republike Hrvatske operacijama NATO-a te je istaknuo važnu ulogu Hrvatske u stabilizaciji regije i naporima koje daje u inicijativama za zajedničko djelovanje država regije.

    Druga konferencija načelnika GS OS država srednje Europe

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/08112012-druga-konferencija-naelnika-gs-os-drava-srednje-europe/lovric_krakow_08112012_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/08112012-druga-konferencija-naelnika-gs-os-drava-srednje-europe/lovric_krakow_08112012_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/08112012-druga-konferencija-naelnika-gs-os-drava-srednje-europe/lovric_krakow_08112012_3.jpg


Priopćenja