Izložba "Unutarnji krajolici duše" u galeriji MORH-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/galerija_zvonimir-1.jpg

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33, u utorak, 8. siječnja 2013. godine s početkom u 18 sati biti će otvorena izložba tapiserija "Unutarnji krajolici duše" autorice Eleonore Apostolove.


Na ovoj izložbi biti će izložene tapiserije u čijim kompozicijama se autorica služi slikarskim, kiparskim i grafičkim pristupom tkanju, a svojim radovima spaja tradicionalno i novo u umjetnosti tkanja te izražava želju da se sačuva tkalački zanat.

Eleonora Apostolova rođena je 1957. godine u Negotinu kraj Vardara u Makedoniji. Školu primijenjenih umjetnosti, odjel tekstila završila je 1978. godine u Zagrebu, a  diplomirala je na Visokoj školi za dizajn tekstila i odjeće, smjer tekstila, 1990. godine u Zagrebu. Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Izlagala je na dvanaest samostalnih i više od dvadeset skupnih izložbi.

Izložba je otvorena za posjetitelje od 8. do 17. siječnja 2013. godine a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije "Zvonimir" od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.



Najave