"Dani makedonske kulture" u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33, danas, u petak, 5. listopada 2012. godine s početkom u 18 sati, u sklopu manifestacije "Dani makedonske kulture" biti će otvorena izložba tapiserija "Nešto novo, nešto drugačije" autorice Anke Rabuzin i izložba radova kolonije "Papradinski majstori".


Anke Rabuzin rođena je 1959. godine u Strumici u Makedoniji. Na tehnološkom fakultetu u Zagrebu 1986. godine diplomirala je tekstilnu tehnologiju. Radovi koji će biti izloženi na ovoj izložbi izrađeni su u tehnici kačkanja.

Slikarsko - rezbarska, duboreska kolonija "Papradiski majstori" osnovana je  2005. godine.  Ime je dobila po selu Papradište od kud potječu mnogi veliki makedonski umjetnici. Na koloniji sudjeluju umjetnici, slikari i duboresci iz Makedonije i inozemstva.

Izložba se provodi u organizaciji makedonskog kulturnog društva "Orhidski biser" a prigodom  Dana neovisnosti RH i Dana antifašističkog ustanka RM.

Izložba  je otvorena za posjetitelje od 5. listopada  do 11. listopada 2012., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije "Zvonimir" od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.



Najave