Akcija Zaklade Ana Rukavina u MORH-u

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ana_04122012_c.jpg

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" u Zagrebu, u srijedu, 5. prosinca 2012. u vremenu od 9,00 do 11,00 sati zainteresirani pripadnici Oružanih snaga RH i MORH-a uključit će se u akciju Zaklade Ana Rukavina i upisati u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).


Ministarstvo obrane RH i Zaklada Ana Rukavina organizatori su ove, prve od tri humanitarne akcije za pripadnike OS RH i zaposlenike MORH-a u Zagrebu, koje su planirane tijekom prosinca 2012. i to u prostorima Područne vojne ambulante Croatia te Područne vojne ambulante u Zvonimirovoj 4.

Transplantacijom koštane srži liječe se bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži, a upisom u Registar, potencijalni darivatelji matičnih stanica u mogućnosti su spasiti nečiji život. U Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisano je 37 328 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica od čega je tipizirano 33 275 uzoraka. Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica izdano je 24 transplantata. Od toga, 15 transplantata bilo je za primatelje u Hrvatskoj, a 9 za primatelje izvan Hrvatske, čime su spašena 24 života.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da poprate navedenu akciju i dođu na Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski", Ilica 256 b, u srijedu, 5. prosinca 2012., najkasnije do 9,45 sati. Ulaz za pješake je sa Ilice 256b, dok predstavnici medija koji dolaze s vozilima ulaze s ulice Črnomerec. Parking za novinare osiguran je u vojarni.

Osoba za kontakt je glasnogovornik MORH-a Mislav Šimatović, mob: 099/7086879.



Najave