Pomoćnik ministra Lozančić na sastanku SEDM inicijative

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/sedm_04102012_v.jpg

Pomoćnik ministra obrane RH za obrambenu politiku Dragan Lozančić sudjelovao je na sastanku Foruma ministara obrane jugoistočne Europe, SEDM inicijative (South-East European Defence Ministeria), u srijedu  3. listopada 2012. u Sarajevu.

Čelnici nacionalnih izaslanstava, tom su prigodom izložili viđenja budućnosti SEDM-a i njegovih inicijativa, te je potpisana Zajednička izjava.

Na sastanku se razgovaralo o radu Koordinacijskog i Upravljačkog odbora SEDM inicijative, o aktivnostima Regionalne multinacionalne vojne postrojbe MPFSEE/SEEBRIG-a (Multinational Peace Force South-East Europe Brigade), te prijedlozima da se njeno zapovjedništvo locira u Bugarskoj ili Turskoj.

Također, nacionalnim izaslanstvima predstavljeni su nalazi strateških pregleda i projekata SEDM inicijative te su odobreni godišnji planovi rada, obuke, vježbi i proračun SEEBRIG-a za 2013.

Na sastanku je zaključeno da SEDM inicijativi trebaju novi projekti, reafirmirana politička potpora i usklađivanje djelovanja i racionalizacija svih regionalnih organizacija, foruma i inicijativa na području obrane i sigurnosti.




Priopćenja