Jedan tim protuminskih ronitelja HRM-a u aktivnostima SNMCMG-2

U sastavu Stalne NATO skupine protuminskih snaga 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2, SNMCMG-2), raspoređene u području Sredozemnog mora, od ovog rujna biti će i tim protuminskih ronitelja Flote Hrvatske ratne mornarice. Riječ je o još jednoj aktivnosti kojom HRM potvrđuje deklarirane sposobnosti iz područja protuminskog ratovanja. Istim su obuhvaćene aktivnosti razmještaja u područje […]

U sastavu Stalne NATO skupine protuminskih snaga 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2, SNMCMG-2), raspoređene u području Sredozemnog mora, od ovog rujna biti će i tim protuminskih ronitelja Flote Hrvatske ratne mornarice. Riječ je o još jednoj aktivnosti kojom HRM potvrđuje deklarirane sposobnosti iz područja protuminskog ratovanja.

Istim su obuhvaćene aktivnosti razmještaja u područje operacije, autonomnost u svrhu provođenja protuminskih mjera u lukama i pristaništima: detekciju, klasifikaciju, identifikaciju i uklanjanje (neutralizaciju) detektiranih morskih mina.

Članove tima pred odlazak na zadaću,u ponedjeljak, 30. kolovoza 2021., primio je zapovjednik HRM kontraadmiral Ivo Raffanelli.

„Uvježbani ste i motivirani, dobro upućeni u zadaću i sve ono što bi ona sobom mogla donijeti. Uz to, tu su vaša znanja i sposobnosti koji vam dodatno pružaju osjećaj sigurnosti. Pa ipak, ne opuštajte se, uvijek vodite računa o sebi i drugima“ ,istaknuo je zapovjednik HRM-a.

U aktivnostima SNMCMG2 prvi tim HRM-a sudjelovao je od početka veljače do sredine svibnja ove godine. U talijanskoj luci La Spezia ronitelji drugog tima će se ukrcati na lovac mina Ratne mornarice Talijanske Republike u čijem će sastavu biti četiri mjeseca. Voditelj tima je stožerni narednik Goran Lišnjić.

Objava Jedan tim protuminskih ronitelja HRM-a u aktivnostima SNMCMG-2 pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti