Šest protupožarnih aviona HRZ-a gase požar u Šibensko-kninskoj županiji

U poslijepodnevnim satima šest protupožarnih aviona gase požar na požarištu u naselju Suknovci, općina Promina, sjeveroistočno od Oklaja u Šibensko-kninskoj županiji

U poslijepodnevnim satima, u četvrtak, 19. kolovoza 2021. četiri aviona Canadair CL-415 i dva aviona Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su na gašenju požara u naselju Suknovci, u općini Promina, sjeveroistočno od Oklaja u Šibensko-kninskoj županiji.

Protupožarni zrakoplovi tijekom dana bili su angažirani i na gašenju požara kod Starog Grada na otoku Hvaru u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 18. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 78 požara i 53 protupožarna izviđanja u županijama priobalja.

Kopnene snage PP NOS-a OS RH su bile angažirane 2. i 3. kolovoza 2021. sa po 26 vojnika na gašenju požarišta Seget Gornji u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava ORBITER 3“ angažiran je 12 puta i ostvario je 12 letova u trajanju 29:02:00 sati u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

Objava Šest protupožarnih aviona HRZ-a gase požar u Šibensko-kninskoj županiji pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti