Pripadnici 8. hrvatskog kontingenta u Poljskoj proveli pješačko gađanje

Pripadnici 8. HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj proveli su pješačko gađanje iz jurišne puške VHS, samokresa HS 9 i puškostrojnice M 84

Pripadnici 8. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) u Republici Poljskoj, proveli su 10. i 11. kolovoza 2021. na vojnom poligonu Bemowo Piskie pješačko gađanje iz jurišne puške VHS, samokresa HS 9 i puškostrojnice M 84. Gađanju su se pridružili pripadnici Borbene grupe-Poljska iz sastava oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država i Rumunjske.

“Svaka vojna obuka i vježba odlična je prilika da se Borbena grupa zajedno uvježbava. Danas smo proveli pješačko gađanje hrvatskim naoružanjem, a vojnici su pokazali izvrsne vještine što nas čini ponosnima”, rekao je voditelj gađanja poručnik Tomislav Miloš.

Cilj pješačkog gađanje bila je potvrda borbene spremnosti pripadnika hrvatskog kontingenta koji u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj sudjeluje zajedno s pripadnicima oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije u sastavu Borbene grupe pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država.

Ovom prigodom, pripadnici oružanih snaga SAD-a i Rumunjske imali su priliku isprobati učinkovitost hrvatske jurišne puške i samokresa kao i puškostrojnice za što su pokazali iznimno zanimanje.

Objava Pripadnici 8. hrvatskog kontingenta u Poljskoj proveli pješačko gađanje pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti