Pripadnici 2. HRVCON-a u Poljskoj uspješno proveli prve dvije faze vježbe "Puma"

2. HRVCON, zajedno s drugim članicama Borbene grupe NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj sudjeluje u združenoj vježbi s bojnim gađanjem "Puma"

Pripadnici 2. hrvatskog kontingenta, zajedno s drugim članicama Borbene grupe NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj sudjeluju u združenoj vježbi s bojnim gađanjem "Puma", koja je dio međunarodne vježbe "Saber Strike 18".

Riječ je o vježbi koja se provodi u cilju demonstracije sposobnosti savezničkih snaga a koja se odvija istodobno na više lokacija na teritoriju Baltičkih zemalja i Republike Poljske.

Nakon provedenih prošlotjednih obučnih aktivnosti u potpori vježbe "Puma", uzbunjivanjem je označena i njezina konkretna provedba. Pripadnici hrvatskog kontingenta uspješno su proveli izmještanje ljudstva i tehnike s vojnog poligona "Bemowo Piskie" u dodijeljeno područje udaljeno 80 km. Na zaposjednutom području provedene su mjere maskiranja i lokalne zaštite te je uspostavljena veza s nadređenim zapovjedništvom. U nastavku vježbe pripadnici 2. HRVCON-a pokazali su uvježbanost prilikom reakcija na različite oblike ugroze, od pješačkog napada i hibridnog ratovanja do napada nuklearno biološko kemijskim oružjem.



Vijesti