Obilježen Dan vojne kapelanije u HRZ-u

U vojarni “Pukovnik Marko Živković” u kapelici „Sveti Petar i Pavao“ svečanim euharistijskim slavljem u utorak, 29. lipnja 2021. godine obilježen je Dan vojne kapelanije. Misno slavlje predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan u koncelebraciji s vojnim kapelanom u Počasno zaštitnoj bojnoj paterom Zdravkom Barićem. U ovoj prigodi, msgr. Jure Bogdan […]

U vojarni “Pukovnik Marko Živković” u kapelici „Sveti Petar i Pavao“ svečanim euharistijskim slavljem u utorak, 29. lipnja 2021. godine obilježen je Dan vojne kapelanije.

Misno slavlje predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan u koncelebraciji s vojnim kapelanom u Počasno zaštitnoj bojnoj paterom Zdravkom Barićem.

U ovoj prigodi, msgr. Jure Bogdan je u svojoj propovjedi podsjetio na život i djelo sv. Petra i sv. Pavla te njihovo propovijedanje na kojem je utemeljena katolička crkva.

Misnom slavlju nazočili su i načelnik Stožera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Marinko Galović te zapovjednik 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Nikola Mostarac.

Objava Obilježen Dan vojne kapelanije u HRZ-u pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti