Završen tečaj za ovlaštene službene osobe Vojne policije

Tečaj za osposobljavanje službenih osoba Vojne policije uspješno je 8. lipnja 2018. završilo petnaest polaznika, pripadnika različitih postrojbi Oružanih snaga RH koji su na taj način stekli status ovlaštene službene osobe te vojno-stručnu specijalnost vojnog policajca.

Tečaj za osposobljavanje službenih osoba Vojne policije uspješno je 8. lipnja 2018. završilo petnaest polaznika, pripadnika različitih postrojbi Oružanih snaga RH koji su na taj način stekli status ovlaštene službene osobe te vojno-stručnu specijalnost vojnog policajca.

Završnoj svečanosti u vojarni "Croatia" nazočio je izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane načelnik Sektora za vojnopolicijske ovlasti MORH-a brigadir Vlado Kovačević, izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH stožerni časnik za Vojnu policiju u operativnoj upravi brigadir Zdravko Magdić, zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Mate Radoš i prvi dočasnik PVP-a časnički namjesnik Damir Pavlović, koji su tom prigodom svim polaznicima uručili beretke i vojnopolicijske značke te uvjerenja o završetku tečaja.

Zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Radoš čestitao je polaznicima na uspješno završenom tečaju te zahvalio svima koji su neposredno sudjelovali u njegovoj provedbi - instruktorima, predavačima, obiteljima i prijateljima polaznika. Istaknuo je kako svaki vid izobrazbe i školovanja zauzima vrlo važno mjesto u vojnoj karijeri svakog pojedinca te da vojnopolicijske poslove mogu provoditi samo dobro obučeni i pripremljeni pripadnici.

 

Zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Radoš | Foto: OSRH / VP

"Uvjeren sam da će i u ovoj generaciji dobar dio vas izgraditi uspješne karijere u vojnoj policiji. Stoga ćemo i u budućnosti nastaviti ulagati u vaša znanja, sposobnosti i vještine jer trajni je cilj imati osposobljenog i opremljenog vojnog policajca, motiviranog poput hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata", rekao je brigadir Radoš te zaključio: "Kao vaš zapovjednik ponosan sam jer u svoje redove primamo vas mlade ljude, ali i vi budite ponosni na sebe jer uspješan završetak ovog tečaja je jedan od prvih i najvažnijih koraka u vašoj vojnopolicijskoj karijeri. Siguran sam da ste spremni za preuzimanje te odgovornosti i provedbu zadaća koje vas očekuju."

Zapovjednik Središta vojne policije za obuku "Bojnik Alfred Hill" pukovnik Mile Skukan rekao je kako je Tečaj za ovlaštene službene osobe ključni alat pomoću kojeg Vojna policija dobiva kvalitetno osoblje.

Tečaj za ovlaštene službene osobe trajao je 17 tjedana ili 560 obučnih sati, a sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski se provodio u Središtu Vojne policije za obuku "Alfred Hill", a praktični u postrojbama odnosno u satnijama temeljne Vojne policije.

Nakon završetka Tečaja polaznici su raspoređeni u satnije temeljne Vojne policije i izvršavat ce vojnopolicijske zadaće.



Vijesti