Pripadnici vojno-diplomatskog zbora u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici

Pripadnici Vojno-diplomatskog zbora akreditirani u Republici Hrvatskoj posjetili su Zapovjedništvo Hrvatske ratne mornarice

Pripadnici Vojno-diplomatskog zbora akreditirani u Republici Hrvatskoj posjetili su u srijedu, 23. lipnja 2021. godine Zapovjedništvo Hrvatske ratne mornarice.

Načelnik Odjela za planiranje Zapovjedništva Hrvatske ratne mornarice brigadir Ivan Lovrić prezentirao je vojnim izaslanicima ustroj, misiju i sposobnosti Hrvatske ratne mornarice s naglaskom na planirane projekte modernizacije i razvoj novih sposobnosti. Govoreći o aktivnostima međunarodne vojne suradnje, brigadir Lovrić istaknuo je sudjelovanje Hrvatske ratne mornarice u operacijama potpore miru, u međunarodnim vojnim vježbama, projektima, forumima i simpozijima, kao i sadržaje iz područja izobrazbe i obuke.

Uz riječi zahvale na prijemu, doajen Vojno-diplomatskog zbora, brigadir Zbigniew Tomalak izrazio je zadovoljstvo suradnjom koja se, kako je rekao, uspješno realizira u prilog zajedničkim naporima poboljšanju sigurnosnog okruženja. Po završetku prijema vojni izaslanici razgledali su obalni ophodni brod Obalne straže RH “Omiš”.

Objava Pripadnici vojno-diplomatskog zbora u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti