Admiral Hranj održao predavanje polaznicima Visoke dočasničke izobrazbe na HVU

Načelnik Glavnog stožera OSRH posjetio je Hrvatsko vojno učilište i polaznicima Visoke dočasničke izobrazbe održao predavanje o stanju, razvoju i prioritetima OSRH

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, posjetio je u četvrtak, 17. lipnja 2021. Hrvatsko vojno učilište “Dr. Franjo Tuđman” (HVU), gdje ga je dočekao zapovjednik HVU-a general-pukovnik Mate Pađen.

Tom prilikom prvi dočasnik HVU-a časnički namjesnik Denis Nikolaš održao je prezentaciju o stanju i mogućnostima unaprjeđenja dočasničke izobrazbe, kojoj su nazočili i zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Blaž Beretin, dekan brigadir Andrija Kozina i prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec.

Nakon prezentacije, admiral Hranj održao je predavanje polaznicima 19. naraštaja Visoke dočasničke izobrazbe o stanju, razvoju i prioritetima Oružanih snaga RH, a nakon predavanja odgovarao je na pitanja polaznika koja su bila vezana za unaprjeđenje dočasničkog zbora kroz institucionalnu, domenu te daljnju modernizaciju i opremanje Hrvatske vojske.

Visoka dočasnička izobrazba četvrta je i najviša razina slijedno-rastuće izobrazbe dočasnika, združenog karaktera i operativno-strategijske razine, koju u ovom 19. Naraštaju, pohađa 11 polaznika iz Hrvatske vojske i četiri polaznika iz prijateljskih i partnerskih zemalja Bosne i Hercegovine, Kosove, Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Objava Admiral Hranj održao predavanje polaznicima Visoke dočasničke izobrazbe na HVU pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti