General Mirko Šundov na Danu branitelja Grada Zagreba

U palači Dverce povodom Dana branitelja Grada Zagreba u srijedu, 30. svibnja 2018. godine organiziran je tradicionalni domjenak za branitelje i predstavnike udruga iz Domovinskog rata.



Na primanju u palači Dverce, braniteljima su, uz zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kao organizatora, njihov dan čestitali izaslanik predsjednice Republike Ante Deur, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, ministar hrvatskih branitelja Tomo Meved, pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, uz okupljene ratne zapovjednike zagrebačkih ratnih postrojbi i predstavnike braniteljskih udruga.

Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov kazao je kako se  obilježavajući Dan branitelja Grada Zagreba, prisjećamo svih onih koji su postali simbol stradanja u Domovinskom ratu; simbol patnje i stradanja, ali prije svega simbol nade i otpora agresiji. „Branitelji grada Zagreba, kako pojedinci tako i cijele postrojbe sudjelovale su u obrani Domovine od Vukovara do Prevlake, od prvog dana agresije na Lijepu našu pa do konačnog oslobođenja. Vrijedna je to poruka za buduće generacije, da s jednakim žarom i ljubavlju, s kojim ste se vi „Dečki sa Zagrebačkog asfalta“ odazvali zovu Domovine, oni nastave razvijati i čuvati svaki pedalj ove svete zemlje sa željom da se nikad ne ponove strahote rata“, poručuje Šundov.

General je u ovoj prilici još jednom podsjetio kako je Hrvatska vojska profesionalna organizacija koja je spremna odgovoriti na sve sigurnosne izazove koji se pred nju postave, ali prije svega „ona je jamac mira i slobode našeg naroda i države“.

Tim povodom, plaketu HVIDR-e Grada Zagreba za promicanje vrijednosti Domovinskog rata, potporu braniteljskim i stradalničkim udrugama te hrvatskim ratnim vojnim invalidima Grada Zagreba primio je i pomoćnik ministra obrane, Zoran Piličić.

Dan branitelja Grada Zagreba bio je prigoda i za dodjelu medalje Grada Zagreba branitelju Zlatku Brozičeviću - Mačku za njegov dugogodišnji rad i zalaganje za branitelje kao i liječnicima zagrebačkih bolnica koji se skrbe o zdravlju branitelja.



Vijesti