Sportski dan u Topničko raketnoj pukovniji

Vojnik Vedran Tomić osvojio je prvo mjesto, drugi je bio vojnik Ivan Marek, a treći vojnik Robertino Korbar

Pripadnici Topničko-raketne pukovnije Hrvatske kopnene vojske povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice osnutka Hrvatske vojske na sportskim terenima vojarne “Bilogora” u Bjelovaru održali su “sportski dan” u srijedu, 26. svibnja 2021. godine.

Ukupno 15 pripadnika svih ustrojbenih cjelina Topničko-raketne pukovnije provelo je nadmetanje u disciplinama koje simuliraju aktivnosti u borbenom djelovanju. Vojnik Vedran Tomić osvojio je prvo mjesto, drugi je bio vojnik Ivan Marek, a treći vojnik Robertino Korbar

Najboljima je čestitao i načelnik stožera – zamjenik zapovjednika Topničko-raketne pukovnije, pukovnik Davor Stefanović, koji je pohvalio inicijativu za održavanje ovakve vrste nadmetanja sa željom da isto postane tradicionalno.

Organizator natjecanja, časnik za kineziologiju, bojnik Marin Kovačić istaknuo je važnost i implementaciju ovakvih događaja u sklopu podizanja tjelesne spremnosti. “CrossFit kao sportska disciplina već je dugo prisutna kako u sklopu civilnih natjecanja, tako i u Hrvatskoj vojsci. Trening u kojem mijenjamo funkcionalne pokrete pri visokom intenzitetu, razvijamo kardio-respiratorne kapacitete i izdržljivost, jakost, brzinu, agilnost u konačnici pridonosi sveukupnoj spremnosti pripadnika Hrvatske vojske”, rekao je bojnik Kovačić.

Objava Sportski dan u Topničko raketnoj pukovniji pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti