Zapovjedništvo specijalnih snaga obilježilo 30 godina HV-a

General Turalija istaknuo je kako će se i dalje raditi na profesionalnom usavršavanju i nabavi resursa kako bi specijalne snage i u budućnosti napredovale u svom profesionalnom razvoju

Dan Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga obilježili su svečanim postrojavanjem u srijedu, 26. svibnja 2021. godine u vojarni “stožerni brigadir Ante Šaškor” u Delnicama.

Zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija uručio je promaknuća te nagrade i pohvale pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga.

General Turalija ovom prigodom osvrnuo se na ustrojavanje Hrvatske vojske te istaknuo kako je izrazito ponosan na dosadašnji rad i rezultate pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga. Naglasio je kako će se i dalje raditi na profesionalnom usavršavanju kao i nabavi potrebnih materijalnih resursa kako bi specijalne snage i u budućnosti napredovale u svom profesionalnom razvoju.

Nakon svečanog postrojavanja služena je misa koju je predvodio vojni kapelan p. Mirko Vukoja. U prigodnoj propovjedi se osvrnuo se na 30 godina ustrojavanja Hrvatske vojske istaknuvši kako treba njegovati duh pobjedničke vojske na čijim temeljima je stvorena naša Domovina.

Objava Zapovjedništvo specijalnih snaga obilježilo 30 godina HV-a pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti