Zapovjednik američke 6. flote viceadmiral Black posjetio Hrvatsku

Naša obrambena suradnja traje dugi niz godina, a Hrvatska vojska zahvalna je za potporu i donacije Vlade SAD-a u cilju razvoja naših obrambenih sposobnosti, poručio je general Jurković

Zapovjednik američke Šeste flote Viceadmiral Gene Black, u utorak 27. travnja 2021. boravio je u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, tijekom kojeg se susreo sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnikom Sinišom Jurkovićem, zapovjednikom Hrvatske ratne mornarice kontraadmiralom Ivom Raffanellijem i ravnateljem Vojne sigurnosno-obavještajne agencije brigadnim generalom Ivicom Kinderom.

U sklopu ovog posjeta viceadmiral Black posjetio je posade tri broda Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država koji se nalaze na redovitom održavanju u brodogradilištu Viktor Lenac u Rijeci.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković ovom prilikom je rekao: “Naša obrambena suradnja traje dugi niz godina, a Hrvatska vojska izuzetno je zahvalna za potporu i donacije Vlade SAD-a u cilju razvoja naših obrambenih sposobnosti. Zajednička obuka, vježbe i sudjelovanje u operacijama jačaju operativnu spremnost i interoperabilnost. Hrvatska vojska u potpunosti je posvećena jačanju stabilnosti i sigurnosti te daljnjem razvoju naše obrambene suradnje.”

“Hrvatska je divna zemlja, odlična NATO saveznica i pouzdan prijatelj američke Šeste flote” rekao je viceadmiral Black. “Naši brodovi i mornari uživaju u gostoprimstvu u svakom mjestu koje posjete i već se unaprijed radujem nastavku suradnje”, poručio je viceadmiral Black.

Otpravnica poslova u Veleposlanstvu SAD-a u Republici Hrvatskoj Victoria Taylor također je istaknula snažno američko-hrvatsko partnerstvo i dugogodišnju suradnju rekavši kako projekti vojne suradnje izravno pomažu i lokalnim zajednicama diljem Hrvatske.

Objava Zapovjednik američke 6. flote viceadmiral Black posjetio Hrvatsku pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti