Predavanje o islamu pripadnicima 35. HRVCON-a misije KFOR

Predavanje je održano za pripadnike 35. HRVCON-a koji se upućuju u NATO misiju KFOR na Kosovo na temu islamske religije i kulture

Zapovjedništvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Oružanih snaga RH u suradnji sa Samostalnom službom za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane organiziralo je u četvrtak, 25. veljače 2021. godine, u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu predavanje za pripadnike 35. hrvatskog kontingenta koji se upućuju u NATO misiju KFOR na Kosovo na temu islamske religije i kulture.

Uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera, predavanje je održao tajnik Mešihata Islamske zajednice i glavni koordinator za suradnju Islamske zajednice u Hrvatskoj i Ministarstva obrane RH, Nermin ef. Botonjić. Tijekom predavanja predavač je obradio više tema, primjerice o načelima Islama, šerijata i njegovih obreda, načinima prakticiranja islama te o islamskom svijetu danas, s posebnim naglaskom na neke specifične segmente običajnog prava na Kosovu.

Već dvanaest godina pripadnici HRZ i PZO-a profesionalno obavljaju svoje zadaće dajući doprinos potpori izgradnje i održavanja mira i stabilnosti u Republici Kosovo pod okriljem NATO-ove operacije. Na prijedlog Vlade Republike Hrvatske i uz prethodnu suglasnost Predsjednika Republike Hrvatske proširen je angažman Hrvatske vojske, pa je Hrvatski sabor na sjednici 27. studenoga 2020. godine donio Odluku o sudjelovanju Oružanih snaga Republike Hrvatske u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu. U operaciju potpore miru KFOR na Kosovu upućuje se u 2021. i 2022. godini do 150 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske s do dva helikoptera Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, uz mogućnost rotacije.

Objava Predavanje o islamu pripadnicima 35. HRVCON-a misije KFOR pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti