Dodjela “SACEUR Recognition Award” časničkom namjesniku Fanuku

Nagradu mu je uručila načelnica Uprave za planiranje Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadna generalica Gordana Garašić

Nagrada “SACEUR Recognition Award” uručena je na prigodnoj svečanosti u četvrtak, 18. ožujka 2021. časničkom namjesniku Michaelu Fanuku za njegov izniman doprinos tijekom sudjelovanja u NATO misiji u Iraku.

Nagradu mu je predala načelnica Uprave za planiranje Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadna generalica Gordana Garašić u prisustvu prvog dočasnika Oružanih snaga RH časničkog namjesnika Dražena Klanjca.

Časničkom namjesniku Fanuku nagradu je dodijelio zapovjednik Savezničkih snaga u Europi (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR), američki general Tod D. Wolters za njegov izniman doprinos tijekom sudjelovanja u NATO misiji u Iraku.

“Dodjela ove prestižne nagrade za rad u međunarodnom okružju nije nešto što se događa često, ponosni smo na činjenicu da je dodijeljena upravo pripadniku Oružanih snaga Republike Hrvatske i na tome vam čestitam”, istaknula je brigadna generalica Garašić.
Časnički namjesnik Michael Fanuko, inače djelatnik Uprave za planiranje Glavnog stožera OSRH, zahvalio je na dodijeljenom priznanju i ukratko se pred nazočnima osvrnuo na okolnosti koje su dovele do njegove nominacije za nagradu SACEUR-a.

Objava Dodjela “SACEUR Recognition Award” časničkom namjesniku Fanuku pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti