Provedeno cijepljenje pripadnika Hrvatske vojske u vojarni u Petrinji

U vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji provedeno je organizirano cijepljenje pripadnika Hrvatske vojske protiv COVID-19

U vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji u četvrtak, 7. siječnja 2021. godine provedeno je organizirano cijepljenje pripadnika Hrvatske vojske protiv COVID-19, koje su na dobrovoljnoj osnovi proveli djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Osim cijepljenja, Hrvatska vojska također je u četvrtak, 7. siječnja nastavila s planiranim zadaćama i aktivnostima, prilagođenim dodatnim zahtjevima Stožera civilne zaštite RH za uklanjanje posljedica razornog potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Tako su Inženjerijske postrojbe Hrvatske kopnene vojske provodile sanaciju prometnica i klizišta u Majskim Poljanama i bližoj okolici. Zapovjedništvo za potporu zajedno s Hrvatskom kopnenom vojskom, na zahtjev Stožera i u potpori lokalnoj upravi i samoupravi, sudjelovale su u izviđanju lokacija, prijevozu, istovaru te postavljanju kontejnera i mobilnih kućica.

Također, Hrvatska vojska je postavila još jedan šator u selu Donji Kukuruzari koji se koristi za prihvat i skladištenje pristigle humanitarne pomoći u hrani i odjeći.
Za 338 civilnih osoba koji su smješteni u vojarni, od kojih je 29 nepokretnih, Hrvatska vojska osigurala je tople obroke i voda.

Pored toga, Hrvatska vojska svakodnevno sudjeluje u dostavljanju i prijevozu humanitarne pomoći te daje ispomoć Stožeru civilne zaštite u njenoj podjeli.
Hrvatska vojska u području Sisačko-moslavačke županije ima dnevno angažirano oko 300 vojnika, te daje svakodnevnu potporu Stožeru civilne zaštite sukladno procjenama i zahtjevu angažiranjem ljudstva i tehnike.

Objava Provedeno cijepljenje pripadnika Hrvatske vojske u vojarni u Petrinji pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti