Mobilni timovi Hrvatske vojske obilaze stanovnike Sisačko-moslavačke županije

Mobilni timovi HV-a prate situaciju ne terenu te u stvarnom vremenu prenose civilnim institucijama nužne informacije kako bi se pravovremeno reagiralo na potrebe svakog stanovnika

Hrvatska vojska nastavlja s koordiniranim aktivnostima potpore na uklanjanju posljedica nastalih potresom na području Sisačko-moslavačke županije.

Mobilni timovi Hrvatske vojske prate situaciju ne terenu te u stvarnom vremenu prenose civilnim institucijama nužne informacije kako bi se pravovremeno reagiralo na potrebe svakog stanovnika koji trpi posljedice potresa. Ovim sposobnostima Hrvatska vojska podupire civilne institucije i Stožer civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa u cilju harmonizacije napora i ostvarivanja potrebne pomoći svakom pogođenom selu i stanovniku. Mobilni timovi obilaze naseljena mjesta čija je infrastruktura teško pogođena posljedicama nedavnog potresa, posebice u teže dostupnim dijelovima županije.

Hrvatska vojska je ovu sposobnost razvila tijekom sudjelovanja u mirovnim misijama i operacijama, sudjelovanjem u vojnim timovima za vezu i opservaciju područja (MLOT) i timovima za civilno vojnu suradnju (CIMIC), a osobito u dijelu brze prosudbe krizom zahvaćenih naseljenih mjesta po elementima vitalnih funkcija za život civilnog stanovništva.

Aktivnosti mobilnih timova daju očekivane rezultate i potvrđuju iznimno visoko povjerenje civilnog društva u Hrvatsku vojsku.

Objava Mobilni timovi Hrvatske vojske obilaze stanovnike Sisačko-moslavačke županije pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti