Obilježen Dan roda topništva, Dan Topničko-raketne pukovnije i blagdan sv. Barbare

Svečanost obilježavanja održala se u Bjelovaru uz poštivanje svih epidemioloških mjera zbog pandemije COVID-19

Dan roda topništvo, Dan Topničko-raketne pukovnije i blagdan sv. Barbare, zaštitnice roda topništvo, obilježen je 4. prosinca 2020. godine na groblju “Borik” u Bjelovaru.

Tom prigodom, predstavnici Topničko-raketne pukovnije, Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade i velečasni Damir Vrabec položili su vijenac i zapalili svijeće kod centralnog križa poginulim braniteljima, a potom su zapalili svijeće na grobu prvog zapovjednika 16. Topničko-raketne brigade, brigadira Marijana Cvetka.

Obilježavanje je nastavljeno u vojarni “Bilogora” u Bjelovaru podjelom nagrada i pohvala istaknutim pripadnicima i postrojbama za iskazane iznimne rezultate i zalaganje u službi. Pohvalnica za najbolju postrojbu Topničko-raketne pukovnije u 2020. godini dodijeljena je Raketnoj bojni. Također je dodijeljena pohvalnica najspremnijem pripadniku, najboljem dočasniku i najboljem vojniku Topničko-raketne pukovnije.

Posebnu čestitku povodom Dana roda topništva, Dana Topničko-raketne pukovnije i blagdana svete Barbare koja je pročitana tijekom ceremonije uputio je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić.

Nakon podjele nagrada i pohvala, velečasni Damir Vrabec služio je svetu misu u kapelici Svetog Križa u vojarni “Bilogora” u Bjelovaru.

Svečanost obilježavanja blagdana sv. Barbare, Dana roda topništva i Dana Topničko-raketne pukovnije provedena je uz poštivanje svih epidemioloških mjera zbog pandemije COVID-19.

Obilježen Dan roda topništva, Dan Topničko-raketne pukovnije i blagdan sv. Barbare| Foto: HKoV/TRP/ S. Herceg

Objava Obilježen Dan roda topništva, Dan Topničko-raketne pukovnije i blagdan sv. Barbare pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti