Obilježena 29. godišnjica okupacije Laslova

U Laslovu je obilježena 29. godišnjica okupacije toga mjesta koje su u velikosrpskoj agresiji 152 dana branili Hrvati i Mađari

Polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja u središtu Laslova u utorak, 24. studenog 2020. obilježena je 29. godišnjica okupacije toga mjesta koje su u velikosrpskoj agresiji 152 dana branili Hrvati i Mađari.

U spomen na 48 poginulih branitelja i mještana Laslova, uz obitelji poginulih i nestalih branitelja vijence su položili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik ministra obrane i državni tajnik u MORH-u Branko Hrg, predstavnici Hrvatske vojske i policije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te mađarske nacionalne manjine.

Ministar Medved rekao je kako se iskazuje počast hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata te pripadnicima mađarske nacionalne manjine koji su, zajedno s Hrvatima i drugim narodima koji su živjeli na tom području, tijekom velikosrpske agresije “branili Laslovo do posljednje mogućnosti”.

Ratni zapovjednik obrane Laslova Ladislav Kočiš podsjetio je kako su branitelji mjesta, nakon okupacije Ernestinova, ostali u potpunom okruženju te su, nakon nekoliko dana, odlučili krenuti u proboj prema Ivanovcu, pri čemu su spasili sve ranjenike.

Predsjednik osječko-baranjske Županijske skupštine Dragan Vulin rekao je da je Laslovo 152 dana držalo južnu crtu obrane Osijeka te kako je važno da mladi naraštaji znaju na koji je način izborena sloboda.

Objava Obilježena 29. godišnjica okupacije Laslova pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti