Održana radionica o strateškoj komunikaciji na HVU

Na radionici se raspravljalo o strateškom pristupu i strateškom komuniciranju te su predstavljeni rezultati regionalnog istraživanja

U organizaciji Europskog središta za sigurnosne studije George C. Marshall (George C. Marshal European Center For Security Studies) i Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u utorak, 3. studenoga 2020. godine održana je radionica o strateškoj komunikaciji pod nazivom “Radionica za suzbijanje dezinformacija”.

Na otvaranju radionice nazočili su savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za nacionalnu sigurnost dr. sc. Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika Vlade RH za nacionalnu sigurnost prof. dr. sc. Robert Kopal, veleposlanik SAD-a u RH W. Robert Kohorst, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-bojnik Ivica Olujić, zapovjednik HVU-a general-pukovnik Mate Pađen i predstavnik George Marshall Center prof. dr. sc. Matthew Rhodes koji se uključio online.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva unutarnjih poslova, Glavnog stožera Oružanih snaga kao i drugih državnih institucija i agencija. Zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 jedan dio sudionika fizički je prisutan na radionici dok ostali sudionici radionicu prate online.

Na radionici se raspravljalo o strateškom pristupu i strateškom komuniciranju te su predstavljeni rezultati regionalnog istraživanja.

Objava Održana radionica o strateškoj komunikaciji na HVU pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti